Aktivan odmor

Istra nudi pregršt različitih zanimljivosti i stoga je ponekad dobro unajmiti vodiča kako bi sa sigurnošću doznali svaku pojedinost vezanu za povijest, kulturu i arhitekturu. Bilo da se radi o laganoj šetnji kroz Rovinj, Pulu, Umag ili Novigrad ili pak o cjelodnevnom izletu u prekrasnu unutrašnjost Istre do Buja, Momjana, Motovuna, Grožnjana ili Oprtlja, vodič je zaista pravo rješenje. Za više informacija, svakako se obratite najbližem turističkom uredu i oni će vam pomoći.

Odlučite li posjetiti obalu, možda ćete poželjeti pridružiti se posjetiteljima na izletničkom brodu te otploviti do otoka Cresa ili Brijuna na kupanje, sunčanje i ručak.

Prilikom svojih šetnji i obilazaka, ne zaboravite svratiti u obližnje trgovine i suvenirnice gdje možete naći lokalne proizvode, ručno izrađene suvenire i predmete koji će vas podsjetiti na odmor u Istri.

Iako Istra nudi zabavu tijekom cijele godine, u ljetnim je mjesecima ponuda mnogo raznolikija i veća. Kulturni je kalendar ispunjen koncertima etno, klasične, zabavne i jazz glazbe, festivalima, feštama te kazališnim predstavama. Zbog toga je važno da prije puta pogledate što se nudi i na vrijeme upotpunite plan svoga odmora.

Ako ste aktivan posjetitelj, naći ćete mnogo načina kako zadovoljiti svoj sportski duh. Istra naime nudi čitavu lepezu sportskih aktivnosti od odbojke na pijesku, vožnje biciklom i jahanja do trekkinga, paraglidinga i golfa. To se može organizirati jednim telefonskim pozivom, a sve što vi morate uraditi je – odlučiti.