Selo Bazjaki

Selo Bazjaki nalazi se u dolini rijeke Mirne, na brdašcu koje nadvisuje naselje Livade, poznato i kao Centar svijeta tartufa. U ovoj čarobnoj, gotovo nestvarnoj atmosferi, obitelj Bazjak odlučila je restaurirati nekoliko kuća svojih predaka, vrativši tako život u opustjelo mjesto.

Ono što čovjeka ostavlja bez daha i čini boravak u Bazjakima jedinstvenim jest pogled koji seže daleko preko obronaka rijeke Mirne na okolna sela i mjesta otkrivajući predivan, pitomi pejzaž. Okolica Bazjaka nudi bogate i atraktivne enogastronomske i turističke sadržaje koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. U krugu od 50 km nalaze se mnogobrojne vinske i ceste maslinovog ulja, vinski podrumi, restorani te agroturizmi. Nadalje, razvedena istarska obala s vrhunskim hotelima, noćnim klubovima, sportskim sadržajima i bezbroj zabavnih programa gostu nudi nezaboravan i bogat odmor.

U neposrednoj blizini sela Bazjaki nalazi se lječilište Istarske toplice, izvor ljekovite sumporne vode, koje nudi welness program. U blizini je i grad umjetnika – Grožnjan, zatim Motovun, Momjan, Oprtalj te Livade i Motovunska šuma, svjetski poznato stanište crnog i bijelog tartufa.